KIBLA vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja interdisciplinarne, intermedijske, vizualne in glasbene umetnosti za leto 2016/17.

Javni poziv zajema umetnike in kreativne ustvarjalce ter institucije in posrednike.

Prednost bodo imeli predlogi in dela na temo sodobnih migracij in kontinuiranih socialnih in kulturnih sprememb v 21. stoletju, saj se bo večina Kiblinih programov odvijala v okviru mednarodnega projekta Tvegaj spremembo (2016 – 2020), ki bo ustvarjal, povezoval, primerjal, razširjal in promoviral mednarodno sodobno umetnost v premislek o migracijah, spremembah, o prihajajočem, odhajajočem in ostajajočem. Kiblina interdisciplinarna umetniška in izobraževalna narava se osredotoča tudi na povezovanje z znanostjo, še posebej s sociologijo in aplikativnimi znanostmi ter z raziskovanjem sodobnih tehnologij. Sodelovanje z različnimi ciljnimi skupinami bo intenzivno vključevalo nove skupine priseljencev in že obstoječe večkulturne socialne skupnosti.

Izbrali bomo sodobna dela in programe, ki bodo predstavljena posamezno v tekočem letu ali v okviru večjih skupinskih razstav in festivalov.

Linki s primeri:

Festival KIBLIX

http://mfru-kiblix.si/?lang=sl

ARHIV PROGRAM KIBELE

http://www.kibla.org/dejavnosti/kibela/arhiv/

Gyula Varnai: Slepi svet

http://www.kibla.org/dejavnosti/gyula-varnai/

Matjaž Krivic: Welcome the Future

http://www.kibla.org/dejavnosti/kibla-portal/matjaz-krivic-welcome-the-future/

Spomin nasilja in sanje o prihodnosti

http://www.kibla.org/dejavnosti/kibela/arhiv/kibela-arhiv/2015/spomini-nasilja/#c6998

MUNDUS VADIT RETRO

http://www.kibla.org/dejavnosti/kibela/arhiv/kibela-arhiv/2014/mundus-vadit-retro/

Dela bodo predstavljena na eni izmed lokacij, ki jih KIBLA uporablja za izvajanje programa v Mariboru: Multimedijski center KIBLA v Narodnem domu, v prostorih KIBLA PORTAL na Valvasorjevi 40 ter v ARTKIT-u na Glavnem trgu 14 v Mariboru v obliki:

– predavanje

– predstavitev

– interdisciplinarna produkcija

– samostojna razstava

– skupinska razstava

– delavnica

– koncert

– AV dogodek

Predlagana dela so lahko v nastajanju v obliki produkcije, koprodukcije ali postprodukcije in gostovanja. Z izbranim ustvarjalcem, ustvarjalko ali  predstavnikom skupine bomo pretehtali konkretne možnosti o sodelovanju, ki vključuje svetovanje, strokovno pomoč in kompletno izvedbo javne predstavitve: prostor, tehnično pomoč pri izvedbi, promocijo in mreženje ter foto-, video- in morebitno tiskano dokumentacijo dogodka/dela. V izbranih primerih bomo nudili tudi razpoložljiva produkcijska sredstva. Uspešno izvedena dela in ustvarjalce bomo aktivno promovirali in mrežili v Sloveniji in evropskem prostoru (v obliki predstavitev, postprodukcij, ponovitev, gostovanj itd.) kompatibilnim slovenskim in evropskim partnerjem ter drugim institucijam, s katerimi KIBLA sodeluje.

Več na:

http://www.kibla.org/projekti-koprodukcije-in-mednarodna-sodelovanja/aktualni-projekti/risk-change-tvegaj-spremembo/

Naprošamo vas, da v prijavi pošljete KRATKI bios z najpomembnejšimi projekti (z morebitnimi linki na internetne povezave), KRATEK opis projekta (koncept in izvedba) z morebitnim slikovnim materialom ter kontakt.

Prijave pošljite najkasneje do 15. oktobra 2016 na:

kibla@kibla.org ali na naslov KID KIBLA, Uica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija.